Om SWAS

VÅR BAKGRUNN OG VISJON

Opprinnelsen


Når noen blir rammet av alvorlig sykdom, sitter man igjen med en følelse av hjelpesløshet og fortvilelse. Og alt man vil er vel bare å glemme at det er sant. Da er det godt å ha venner som slår ring. Venner som kan synge. Venner som stiller opp og starter et kor sammen. Et kor som skulle gjøre en forskjell. Det var tanken. I hjelpeløshetens navn, så var det noe vi kunne gjøre for å hjelpe, perifert, men likevel. Vår visjon ble å samle inn penger. Penger til et godt formål, som har til formål og hjelpe andre. I tilllegg skal det bidra til kultur i byen vi bor i og skape underholdning og glede. Og ikke nok med det: vi ble selv lykkeligere mennesker. «De gladeste menneskene synger i kor» det er det forsket på og det kan vi skrive under på at stemmer!


I 2014 sang vi julen inn for første gang og siden har vi sunget i Brevik kirke til inntekt for Kreftforeningen. Det nærmer seg 10 år siden. Da kan vi vel kanskje kalle det tradisjon! I tillegg har vi laget sommershow i Rådhusparken: På Grensa te Allsang til inntekt for Røde Kors, Redningsskøyta og andre. Hvert år siden 2015, sett bort ifra 2020, da pandemien herjet verden over. På disse årene har vi samlet inn over 1,5 millioner kroner. Da har vi gjort en forskjell! Og ikke minst, så kom det hvert fall noe positivt, ut av en hjelpesløs situasjon.


Vår visjon


"Sing With a Stranger har som mål å gi mest mulig av våres overskudd til veldidige formål"


Vi jobber året rundt med å få inn sposorer, selger og lager egne loddbøker og jobber utallige dugnadstimer. Alt som gjøres av korets medlemmer er på frivillig basis og ingen av våre medlemmer tar ut "lønn" eller får andre "goder". Vår visjon står sterkt og vi er svært forsiktig med de midlene vi har og behandler dem med den største respekt.